UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія пригрозила заходами за обшук літака "Аерофлоту" в Лондоні

Координаційний центр з авіабезпеки пообіцяв направити до Великобританії запит про причини перевірки авіалайнера.

Росія після перевірки літака "Аерофлоту" в Лондоні пригрозила застосувати аналогічні заходи щодо британських авіаперевізників, повідомляє "РИА Новости" з посиланням на Міністерство транспорту РФ.

У відомстві також заявили, що координаційний центр з авіабезпеки направить у Великобританії запит про причини перевірки російського літака.

"У разі відсутності пояснень російська сторона буде розцінювати дані дії щодо нашого літака як неправомірні, а також залишає за собою можливість аналогічних дій відносно британських авіаперевізників", - йдеться в повідомленні.

Раніше в Лондоні провели огляд літака Airbus А-321 авіакомпанії "Аерофлот", який прибув 30 березня регулярним рейсом з Москви в аеропорт Хітроу. Представник МЗС Росії Марія Захарова назвала огляд провокацією, яка потрібна була британській владі, щоб "врятувати свою репутацію, капітально підірваною у зв'язку зі справою Скрипаля".

У вівторок, 27 березня, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав масову висилку російських дипломатів "хамством" і пригрозив відповіддю. Він вважає це результатом колосального тиску і шантажу, який є головним інструментом Вашингтона на міжнародній арені.

У Державному департаменті США прокоментували заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про шантаж з боку Сполучених Штатів щодо інших країн з метою змусити їх вислати російських дипломатів, назвавши його "сміховинним".

Нагадаємо, до рішення Великобританії, яка спочатку оголосила про вислання російських дипломатів зі своєї території, приєдналися близько трьох десятків країн. Таким чином, наразі висилка торкнеться більше 150 російських дипломатів.