UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія оголосила в міжнародний розшук одного з головних інформаторів WADA

Російський суд також прийняв рішення про заочний арешт екс-голови Московської антидопінгової лабораторії.

В Росії Басманний суд Москви заочно уклав під арешт колишнього главу Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова у справі про зловживання посадовими повноваженнями.

"21 вересня суд заочно заарештував Родченкова. Йому інкримінується частина 2 ст. 201 КК РФ (зловживання службовими повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки)", - повідомила "Інтерфаксу" прес-секретар суду Юнона Царьова, зазначивши, що захист вже оскаржила це рішення.

Вона додала, що Росія оголосила Родченкова в міжнародний розшук.

Варто відзначити, що Григорій Родченков - один з головних інформаторів Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), яке розслідувало ситуацію з державною системою допінгу в російському спорті.

найгучніший результат розслідування комісії WADA - відсторонення збірної Росії з легкої атлетики від літніх Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро в 2016 році і чемпіонату світу 2017 року. Родченков з-за побоювань за своє життя, втік до США і проживає там.

Внутрішня переписка Родченкова увійшла в доповідь комісії WADA. Звіт оприлюднили в грудні 2016 року. Комісія прийшла до висновку про державну систему підтримки допінгу в російському спорті. Після цього Росію позбавили права проводити чемпіонат світу з бобслею і скелетону.

Читайте також: Україна посідає 13-е місце за кількістю спортсменів, спійманих на допінгу

Нагадаємо, що раніше голова незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Річард Макларен висловився про підозрілих допінг-пробах російських футболістів.

"Є 155 проб, які були взяті WADA і чекають аналізу. Ми повідомили про це ФІФА. Все це породжує підозру про те, що є банк чистих зразків (сечі), і що він використовується відносно футболістів. У нас є інформація, в якій є посилання на спробу знайти відповідний зразок, можливо, для заміни", – заявив Макларен.