UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія має намір повернути до Криму морську ракетоносну авіацію

Міністерство оборони Росії має намір значно посилити військову присутність РФ у Криму. До Криму повернеться російська морська ракетоносна авіація.

Москва має намір різко посилити російську військову присутність у Криму. До кінця 2016 року на півострів повернеться морський ракетоносний авіаносний полк, до складу якого входять далекі надзвукові бомбардувальники Ту-22 М3 (за класифікацією НАТО - Backfire-C). Про це повідомили у Міністерстві оборони РФ. Між тим, спочатку планується суттєво модернізувати інфраструктуру авіабаз у Гвардійському і в Качі.

"Потреба в цих ракетоносцях на південному напрямку була завжди, але саме зараз з'явилися відповідні умови для їхнього повернення до Криму, який раніше називали "непотоплюваним авіаносцем", - зазначив співрозмовник "Інтерфаксу". Він додав, що до Криму будуть надходити оновлені і відремонтовані літаки та вертольоти, включаючи винищувачі Су-27, протичовнові Ту-142 і Іл-38, а також вертольоти Ка-27, Ка-29. До 2017 року в Севастополі стане на якір новий вертольотоносець.

Нагадаємо, глава Генштабу ЗС РФ генерал армії Валерій Герасимов сьогодні відзвітував про захоплення всіх українських військових частин у Криму: "За станом на 26 березня прапори РФ піднято у всіх 193 дислокованих на території Криму військових підрозділах і установах збройних сил України". Він повідомив також, що вивезення українських військовослужбовців та членів їхніх сімей з Криму розпочнеться з 26 березня.

Герасимов повідомив, що з 18 тисяч українських солдатів, які перебували у Криму, лише близько 1,5 тисячі вирішили продовжити службу в армії України, інші перейшли на бік Росії. Їх перевезуть до України залізницею. За даними екс-міністра оборони України Ігоря Тенюха, вірність українській присязі зберегли 4,3 тисячі військовослужбовців. У свою чергу, нардеп від фракції "Батьківщини" Геннадій Москаль заявив, що здалися Росії близько 80% українських військовослужбовців. "За даними Соболєва, близько 50%, за моїми даними - близько 80% добровільно перейшли, це без героїзму", - повідомив депутат.

Напередодні російські солдати захопили у Криму останній український корабель, що знаходився під контролем військово-морських сил України - тральщик "Черкаси". !zn

Читайте також:

Міноборони оцінило українське військове майно у Криму в 11 мільярдів доларів

У РФ хочуть змусити Google визнати Крим частиною Росії

Обама: Світова спільнота не визнає Крим у складі РФ