UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія готує евакуацію своїх громадян з України

Від росіян надходять заявки на евакуацію.

Посольство Росії в Україні приймає звернення громадян РФ, які не мають можливості самостійно повернутися на батьківщину у зв'язку із закриттям Києвом міжнародного регулярного пасажирського сполучення. Про це повідомляє прес-служба російського дипломатичного представництва.

"Зараз опрацьовується можливість евакуації російських громадян (з території України – прим. ред.)", - повідомили в посольстві.

Представник прес-служби уточнив, що росіяни можуть залишити свої дані в консульському відділі посольства, заповнивши відповідну форму на сайті диппредставництва. Звернення громадян РФ приймаються як посольством у Києві, так і генеральними консульствами Росії в Харкові, Львові та Одесі.

Представник прес-служби зазначив, що такі звернення вже надходять, однак не уточнив їх кількість. Крім того, поки невідомо, коли і яким чином може відбутися евакуація.

В Україні введено карантин для профілактики коронавірусу Covid-19, що передбачає, зокрема, обмеження роботи громадського транспорту. Раніше мер Києва заявив, що метро у столиці не відкриють раніше встановленого терміну. При цьому влада повністю провалила альтернативне розвезення для медичних працівників і лікарів, більшість з яких не можуть дістатися на роботу.