UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські прикордонники покинули вірменський аеропорт “Звартноц”

Раніше з такою вимогою виступила Вірменія.

У середу, 31 липня, російські прикордонники завершили службу в аеропорту "Звартноц" у Вірменії. Прикордонники Росії працювали у вірменському аеропорту упродовж 32 років, повідомляє "Радіо Азатутюн". 

Зазначається, що у середу відбулася офіційна церемонія прощання. Як видно на опублікованих кадрах відео, в аеропорту "Звартноц" сторони підписали протокол про передачу охорони держкордону вірменським прикордонникам.

Керівники російських прикордонників заявили, що “сподіваються, що безпека Вірменії буде забезпечена на такому ж високому рівні вірменськими партнерами”.

Водночас командувач прикордонними військами Вірменії Едгар Хунанян сказав, що "досвід і знання, передані російськими прикордонниками за більш ніж 32 роки спільної служби, будуть і надалі використовуватися в служінні Батьківщині".

Читайте також: У Вірменії заявили, що без дозволу Росії не було би війни у Нагірному Карабаху

Про те, що Вірменія домагається виведення російських прикордонників, було відомо ще з весни. Домовленості було досягнуто під час зустрічі прем'єр-міністра Пашиняна з президентом Путіним у Кремлі 8 травня. Згідно з домовленостями росіяни залишаться на вірмено-турецькому та вірмено-іранському кордонах. 

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що у ЄС ухвалили рішення про початок переговорів про безвіз з Вірменією. Джерела повідомили, що візовий режим скасують лише за умови повного виконання Єреваном всіх необхідних критеріїв Євросоюзу, що займе кілька років.