UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські літаки стають небезпечними для використання — CNN

Авіакомпанії РФ відрізані від світу та не можуть отримати необхідні запчастини.

Протягом кількох тижнів у російських авіакомпаніях можуть закінчитися необхідні запчастини для літаків. А без регулярної заміни обладнаннялітати небезпечно, пише CNN

Через дедалі суворіші санкції Європи та США проти РФ, її авіакомпанії буквально відрізані від світу. Два великих світових виробники літаків Boeing та Airbus не можуть постачати запчастини до Росії. Те ж стосується і виробників реактивних двигунів.

Компанії з лізингу літаків, яким належить 80% російського комерційного аерофлоту, вимагають до кінця місяця повернути ці борти.

“Протягом року Росія перестане мати хоч якусь життєздатну авіагалузь”, - цитує видання Річарда Абулафія, директор AeroDynamic Advisory.

Заступник директора Геоекономічного центру при Атлантичній раді Чарльз Лічфільд розповів, що Росії потрібні літаки, аби її економіка працювала.

“Авіація є важливою не лише для бізнесу чи міжнародних рейсів, а й для внутрішнього використання в енергетичному секторі через необхідність транспортувати інженерів, інших працівників та обладнання з великих нафтових родовищ”, - додає він.

Читайте також: Байдена наклав вето на передачу літаків Україні, щоб не дратувати Путіна, – WSJ

Раніше Китай відмовився постачати запчастини для літаків авіакомпаніям Росії.