UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські хакери отримали доступ до даних Microsoft — Bloomberg

Дії хакерів не поставили під загрозу безпеку послуг компанії.  

Російські хакери, яких підозрюють в атаці на ІТ-системи кількох американських державних установ, отримали доступ до вихідного коду Microsoft. Цей код використовують для створення програмного забезпечення, пише Bloomberg.

«Ми виявили незвичну активність у деяких частинах облікових записів та після аналізу дійшли висновку, що один із записів використовували для перегляду вихідного коду», — повідомили у Microsoft.

У компанії також зазначили, що «підозрілий» обліковий запис «не мав дозволу на зміну будь-якого коду, тому розслідування показало, що жодних змін внесено не було».

Водночас речник компанії не уточнив, доступ до якого саме вихідного коду отримали хакери.

Вихідний код показує механізм роботи програм. Отримання доступу до цього коду може дати хакерам можливість зрозуміти те, як вони можуть зловживати програмами.

При цьому, у Microsoft додали, що компанія працює над покращенням безпеки.

«Дії хакерів не поставили під загрозу безпеку послуг компанії. Дані користувачів також не постраждали», - зазначили в компанії.

Читайте також: "Чергова атака на українську мову": Хакери намагалися зламати мережеву інфраструктуру секретаріату мовного омбудсмена

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін під час своєї підсумкової прес-конференції назвав провокацією питання рок-музиканта Сергія Шнурова про те, чому російські хакери не допомогли обратися Дональда Трампа.

"Російські хакери не втручалися у вибори в США, це все домисли, щоб зіпсувати відносини між країнами", - сказав Путін на прес-конференції, яку транслюють російські державні телеканали.

Мабуть, найбільшим спадщиною епохи Трампа, коли мова заходить про Росію, є роль, яку Кремль зіграв у внутрішній політиці. Задокументовані втручання у вибори 2016 року в багатьох американців викликали думку, що Москва допомогла Трампу перемогти. Відмова Трампа надати військову допомогу Україні, яка боролася з російськими маріонетками, привела до спроби його імпічменту.