UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська влада має намір депортувати американку, яка відбуває термін в РФ, до США

Викладачка англійської мови з Каліфорнії Сара Кріванек провела в російській виправній колонії понад 10 місяців і стверджує, що це було пекло.

Громадянку США Сару Кріванек, яка відбуває термін у російській колонії у справі про напад на партнера, з яким вона спільно проживала у Росії, депортують до США. Відповідне рішення ухвалив суд у Рязані, повідомляє «Голос Америки».

Крованек скаржилася на пекельні, за її словами, умови в колонії.

46-річна вчителька англійської мови з Каліфорнійського міста Сан-Хосе, приїхала до Росії працювати 4 роки тому і проживала у підмосковному місті Одинцово.

У листопаді 2021 року її затримала російська влада за звинуваченням у нападі на чоловіка, з яким вона разом жила. Криванек заявила, що вдалася до самозахисту, вказавши на прояви домашнього насильства з боку партнера, проте суд визнав її винною.

Подруга Сари Аніта Мартінес повідомила в інтерв'ю американським ЗМІ у вересні 2022 року, що партнер Сари зламав їй пальці.

Сара Кріванек до суду перебувала на волі. Проте 15 грудня 2021 року вона спробувала виїхати з Росії і була затримана в аеропорту під час спроби сісти на рейс до Атланти з порушенням підписки про невиїзд.

Після арешту в Шереметьєво Криванека було відправлено до СІЗО. У лютому 2022 року її засудили та етапували до колонії.

На засіданні суду у четвер Криванок заявила, що «її світ звалився», коли її помістили до виправної колонії, де змусили виготовляти штучні квіти для цвинтарів та моргів.

«Така робота схожа на рабство, — сказала Кріванек. — Ваша зарплата там схожа на поганий жарт. Ви можете заробити близько $3 на місяць, або приблизно стільки, щоб купити одну пачку цигарок».

Нагадаємо, що нещодавно російська влада етапувала в колонію та іншу засуджену в РФ американку — зірку баскетболу Брітні Грайнер.

Читайте також: Легалізація канабісу: як вона вплине на економіку?

Московський обласний суд залишив чинним рішення засудити американську баскетболістку Бріттні Грайнер до дев'яти років колонії. Дворазова олімпійська чемпіонка, баскетболістка єкатеринбурзького УГМК та збірної США, звинувачувалася у контрабанді наркотиків. Її затримали в лютому в московському аеропорту, знайшовши в сумці частково легалізовану в більшості штатів США та ряді країн Європи олію канабіс для вейпу.