UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська влада інспектує бомбосховища по всій країні

Готуються до розростання війни з Україною на щось більше?

Російські чиновники непублічно перевіряють та оновлюють об'єкти цивільної оборони, обладнані ще за радянських часів.

Це відбувається не лише у регіонах, які межують із Україною. Як повідомило агентство Bloomberg із посиланням на співрозмовників, які побажали залишитися анонімними, перевіряють та ремонтують підвали та інші захищені об'єкти, які не використовувалися з радянських часів.

Читайте також: FT: Ядерні погрози Росії можуть бути натяком про застосування проти України іншої нищівної зброї

За даними Bloomberg, ця таємна кампанія відбувається у рамках підготовки інфраструктури цивільної оборони на випадок "розширення конфлікту" з Україною.

Читайте також: У США вважають, що Росія може готуватися до нового випробування ядерної торпеди – CNN

У кількох російських регіонах, близьких до України, чиновники не приховують, що проводяться заходи щодо підготовки бомбосховищ. Проте, за словами джерел Bloomberg, перевірка об'єктів цивільної оборони, які за радянських часів зазвичай будувалися у підвалах багатоквартирних будинків, шкіл та урядових установ, триває у містах по всій Росії.

Нагадаємо, на початку жовтня в телевізійній промові президент Володимир Путін попередив, що якщо західні сили поставлять під загрозу «цілісність» російської території, яка, за визначенням Путіна, тепер може включати чотири незаконно анексовані регіони України — ми обов'язково використовуємо всі засоби, які є в нашому. розпорядженні ». Він додав: "Це не блеф".

Нагадаємо також, що у відповідь на промову Путіна радник президента Байдена з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що будь-яке застосування ядерної зброї призведе до «катастрофічних наслідків» для Росії, про що він виклав у приватному спілкуванні з Москвою.