UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія звинуватила США у провокаціях

Там натякнули, що Вашингтон лізе у чужі справи. 

У Білому домі учора підтвердили інформацію західних ЗМІ про те, що Росія двічі намагалася евакуювати з України своїх дипломатів з їх сім'ями. Та речниця МЗС РФ Марія Захарова заперечила цю інформацію, звинувативши США у провокаціях.

"У мене питання, яка справа Псакі та американській стороні до того, що відбувається з посольствами інших країн? Це перше питання. Друге питання, навіть не питання, а ремарка. Це все можна схарактеризувати як провокативну поведінку", - заявила Захарова, слова якої цитують росЗМІ.  

За даними ZN.UA, масовий виїзд російських дипломатів та членів їхніх сімей на початку року справді мав місце. При цьому переміщення відбувалися максимально відкрито і демонстративно. Однак минулого тижня всі ті, хто виїжджав із посольства у Києві та консульства у Харкові, повернулися.

Читайте також: У Лаврова заперечують інформацію про евакуацію посольства з Києва

18 січня видання The New York Times з посиланням на високопосадовців з України та США повідомило, що на початку місяця 18 людей, переважно діти та дружини послів, на автобусах вирушили до Москви. У наступні дні ще близько 30 людей покинули Київ та Львів, а дипломати у двох інших консульствах отримали розпорядження готуватися до від'їзду, зазначає газета.