UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія змінила командувача окупаційних військ в Україні

Сєргєй Суровікін стане його заступником.

Російське військове керівництво призначило нового командувача Об'єднаного угруповання військ, яке воює проти України. Ним став начальник Генерального штабу держави-агресора Валєрій Гєрасімов. Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ із посиланням на Міністерство оборони РФ.

Попередній керівник окупаційних військ, генерал Сєргєй Суровікін, понижений і тепер буде його заступником. 

Заступниками Гєрасімова також назвали головнокомандувача Сухопутних військ РФ генерала Олєга Салюкова і заступника глави російського Генштабу генерала-полковника Алєксєя Кіма.

Такі зміни керівництва загарбниками у Міноборони пояснили «розширенням масштабу вирішуваних завдань» і нібито необхідністю у «організації більш тісної взаємодії видів і типів військ».

Читайте також: Пропаганда забрехалась: навіть у Росії не повірили в «удар відплати» за Макіївку – ISW

Нагадаємо, що в грудні росіяни також змінили командувача військами західного воєнного округа. За даними Головного управління розвідки України, причина полягала у внутрішньополітичній боротьбі між групами Шойгу-Гєрасимов і Суровікін-Прігожин.

Раніше стало відомо, що бойовики ПВК «Вагнер» публічно облаяли Валерія Герасимова через брак боєприпасів. Це вказує на низку серйозних проблем у лавах російської окупаційної армії.