UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія збільшила кількість провокацій у Сирії, що загрожує прямим конфліктом зі США — WSJ

У Штатах тим часом зазначають, що намагаються уникнути такого варіанту, називаючи поведінку росіян ескалаційною. 

Росіяни цього місяця здійснили більшу кількість операцій проти коаліції в Сирії, очолюваної США, ніж зазвичай. Про це повідомляє видання WSJ

Удари були завдані по гарнізону Аль-Танф, де базується 200 американських військових, і який знаходиться неподалік кордону з Йорданією. Там війська США навчають та консультують місцевих бійців.

У РФ зазначили, нібито удари завдали для того, щоб попередити сирійський напад, який готувався та повинен був прозвести до поранень та знищення транспортного засобу.

Через деякий час два російські винищувачі Су-35 та один Су-24, пролетіли над Аль-Танфом, завдавши удару по бойовому посту в гарнізоні. Попереднє повідомлення про удар підказало офіційним особам США, що російські військові переслідували їх місію в Сирії.

Американські військові під час ударів не знаходилися на базі, тому втрат серед них не було. Та все ж тамтешній чиновник зауважив, що цього місяця спостерігалося "значне збільшення провокацій". 

Також росіяни перекинули два винищувачі Су-34 на північний схід Сирії, де сили США проводять рейди. Мета - затримати виробника бомб "Ісламської держави". 

"Винищувачі відступили після того, як США підняли власні винищувачі F-16", - зазначає один з військових США. 

Штати при цьому зазначаю, що намагаються уникнути прямого конфлікту з РФ у Сирії. Це підтвердив і голова Центрального командування США генерал армії Ерік Курила, назвавши поведінку росіян ескалаційною. 

Читайте також: Росія відвезла до Сирії близько 100 тис. тонн вкраденого в Україні зерна

Тим часом Туреччина анонсувала нову операцію на сирійському кордоні. США незадоволені. Про те, які задачі намагається вирішити Реджеп Ердоган - у статті "Маленька переможна війна: навіщо Туреччині нова операція в Сирії?".