UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія продовжує втілювати план зі знищення України

У Путіна після саміту з Байденом заговорили про «повернення Донбасу» до складу України. «Бійся данайців, що дари приносять», - казали в таких випадках давні римляни.

Заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявив, що проведений сьогодні саміт США-Росія подарував надію на врегулювання ситуації в Донбасі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Відповідаючи на питання журналістів, чи задоволений він результатами переговорів Володимира Путіна і Джо Байдена по тематиці України, Козак заявив: «Здається, так. Є надія".

За його словами, сторони обговорювали Україну «досить детально», і, зокрема, торкнулися теми ключових умов Мінських угод. У їх числі Козак назвав «політичний діалог, вироблення взаємоприйнятних умов, майбутнього режиму статусу цих територій у складі України».

«Якщо нашим американським колегам вдасться вплинути, насамперед, на українську позицію, є шанс, що щось зрушиться з мертвої точки», - сказав Козак.

Читайте також: Нормандська четвірка проводить консультації, дати нового саміту поки що немає – Маас

Окупувавши частину Донецької і Луганської областей в 2014 році, Росія робила все можливе для того, щоб ментально, економічно і політично зробити їх частиною «русского мира». У 2019 ZN.UA опублікувало матеріал «Тест на сумісність», в якому аналізувало, наскільки вдалими були дії агресора.

«Опромінені» пропагандою, відірвані від України райони Кремль планує «повернути», попередньо домігшись для них особливого статусу і всіляких преференцій, що дозволить надійно «вакцинувати» Україну від будь-яких спроб стати частиною вільної Європи, вступити у ЄС і НАТО.

16 червня в Женеві відбувся саміт президентів США Джо Байдена і Росії Владіміра Путіна. Даючи пресконференцію за підсумками переговорів, Путін заявив, що тема вступу України в НАТО зачіпалася «мазком», тоді як заступник голови його адміністрації, куратор «українського напрямку» Дмитро Козак стверджував, що вона обговорювалася «досить детально».