UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Росія випробовує єдність НАТО" — Моравецький прокоментував літаки РФ біля польських кордонів

"Кожен має усвідомити, що російські провокації здійснюватимуться доти, доки розв'язана Росією війна не завершиться перемогою України".

Коментуючи перехоплення нідерландськими винищувачами F-35 трьох російських військових літаків поблизу повітряного простору Польщі, очільник МЗС країни Матеуш Моравецький заявив, що такими діями Російська Федерація випробовує єдність країн Північноатлантичного альянсу. Про це повідомляє Укрінформ.

"Це свідчить про те, що Путін і Кремль продовжуватимуть здійснювати чергові провокації. Вони перевірятимуть пильність, узгодженість дій та єдність Північноатлантичного альянсу", — зазначив очільник польського МЗС, нагадавши, що потрібно зберігати спокій, але реагувати блискавично й узгоджено.

Моравецкий зауважив, що у цьому випадку всі процедури було задіяно правильно.

За його словами, кожен має усвідомити, що російські провокації здійснюватимуться доти, доки розв'язана росією війна “не завершиться перемогою України”.

Читайте також: WP: США підганяють Україну з перемогами і вважають найближчі місяці переломними для війни

Раніше представник Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі заявляв, що для президента США Джо Байдена надзвичайно важливий візит до Польщі, приурочений до першої річниці широкомасштабного вторгнення Росії в Україну, і він його "дуже чекає". Він зазначив, що президенти США та Польщі говоритимуть про важливість єдності НАТО і продовження підтримки України.