UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія провела випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети

В Міноборони агресорки задоволені результатом.

У вівторок Росія здійснила випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети, повідомляє CNN. При цьому, Москва  заздалегідь попередила Сполучені Штати про запуск через лінії деконфлікції відповідно до своїх зобов’язань у рамках Нового договору СНО.

Як повідомили у Міноборони РФ, пуск з полігону Капустін Яр в Астраханській області був частиною випробувань бойової техніки нового покоління міжконтинентальних балістичних ракет і пройшов успішно: бойова частина випробувальної ракети влучила в ціль на полігоні Сари Шаган (Республіка Казахстан) «з прицільною точністю».

В лютому,  приблизно в той час, коли  президент Джо Байден перебував з візитом в Україні,  Росія провела випробування міжконтинентальної балистичної ракети, однак пуск виявився невдалим.

Як повідомляє CNN, американські посадовці вважають,  що випробування не становить небезпеки для Сполучених Штатів і що США не розглядають їх як  ескалацію.

Читайте також: РФ під час навчань відпрацювала нанесення масованого ядерного удару

Кілька днів тому союзниця Росії Північна Корея провела чергове випробування підводного ударного безпілотника, здатного нести ядерну зброю.