UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія перекинула до Білорусії винищувачі Су-35

Офіційна версія передислокації – проведення навчань.

Росія продовжує нарощувати чисельність своїх збройних сил навколо України та напередодні відбулося перебазування винищувачів Су-35С зі сходу РФ до Білорусі.

Про це повідомило Міноборони країни-агресора.

Маневри винищувачів відбулися в рамках масштабних спільних навчань РФ та Білорусі, а раніше повідомлялося про перекидання в РБ техніки російських морпіхів та артилеристів.

"Екіпажі багатоцільових винищувачів Су-35С Східного військового округу, які залучаються до перевірки сил реагування Союзної держави, продовжують перебазування на білоруські аеродроми", - йдеться у повідомленні Міноборони.

Раніше офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що якщо територія Білорусі використовуватиметься для нападу на Україну, то США та союзники вживуть "швидких і жорстких" заходів проти країни.

Читайте також: Пентагон: Росія продовжує стягувати військові сили до кордонів України

Прайс уточнив, що якщо війська РФ розмістяться в Білорусі на постійній основі, то НАТО "напевно, доведеться провести повторну оцінку розстановки сил у країнах, що межують з РБ".

Нагадаємо, РФ може розпочати вторгнення в Україну з території Білорусі, повідомляє Державний департамент США. Там стверджують, що це може свідчити переміщення військ федерації до РБ під виглядом чергових навчань.

Там зазначили, що США вже заявили владі Білорусі про свої побоювання. Сталося це "в приватному порядку".

Нагадаємо, 14 січня видання CNN повідомило, що Росія готує провокацію на Донбасі під "чужим прапором", аби вторгнутися до України. За даними ЗМІ, США мають докази того, що російські оперативники навчені веденню бойових дій у міських умовах і використанню вибухових речовин для проведення диверсій проти власних маріонеткових сил Росії - бойовиків угруповань "ДНР" і "ЛНР".