UA / RU
Підтримати ZN.ua

Робочі дні під час карантину тривають довше — дослідження

«Робочий день в середньому збільшився на 48,5 хвилин, кількість зустрічей - приблизно на 13%».

Під час карантину люди зазвичай працюють на 48 хвилин довше. Про це свідчать результати дослідження американського Національного бюро економічних досліджень, пише Bloomberg.

Фахівці вивчали робочі дні 3,1 млн співробітників 21 тис. компаній з 16 міст Північної Америки, Європи та Близького Сходу. Саме дослідження тривало два восьмитижневі періоди, до і після початку пандемії COVID-19.

Для аналізу дослідження було використано дані інтенсивності роботи пошти та інформацію про наради.

«Робочий день в середньому збільшився на 48,5 хвилин, кількість зустрічей - приблизно на 13%. Також люди відправляють за день в середньому на 40% більше електронних листів своїм колегам», — повідомляє видання про результати дослідження.

Наразі в деяких містах тривалість робочого дя вже повернулася до докарантинного рівня. Зокрема, це стосується Лос-Анджелеса і Чикаго.

Читайте також: Італійський дослідний центр розповів про терміни старту продажів вакцини від коронавірусу

Нагадаємо, вчені з Китаю, Великобританії, Непалу і Бангладеш присвятили роботи того, як пандемія кронавірусу змінила сексуальне життя чоловіків і жінок.

Результати першого дослідження, проведеного в Китаї, опубліковані в The Journal of Sexual Medicine. Кожен четвертий учасник в цей період помітив зниження лібідо. Лише 18% чоловіків і 8% жінок заявили, що в ізоляції їх сексуальне бажання підвищилося. Близько 37% учасників повідомили, що стали займатися сексом рідше, ніж раніше, а 32% чоловіків і 39% жінок відзначили, що стали отримувати менше задоволення від процесу.

Інше дослідження опубліковано в журналі Psychiatry Research. Близько 3,3% опитаних сказали, що стали займатися сексом набагато частіше - якщо раніше вони робили це раз на тиждень, то тепер більше п'яти разів. Як відзначають 50% подружжя, ізоляція допомогла їм зміцнити емоційну близькість в парі.