UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Ризик є реальним»: у Білому домі не виключають розширення війни на Близькому Сході

По американських силах у регіоні продовжують наноситися удари

Білий дім заявляє, що бачить «підвищений ризик» розширення військового конфлікту на Близькому Сході – через те, що іранські проксі-сили продовжують атакувати дислоковані в регіоні американські війська.

«Ми не втрачаємо пильності, тому що бачимо підвищені загрози нашим військам по всьому регіону і підвищений ризик поширення цього конфлікту на інші частини регіону. Ми робимо все, що в наших силах, щоб стримати і запобігти цьому», – заявив радник з національної безпеки Джейк Салліван 29 жовтня в ефірі телеканалу CBS, передає CNN.

Читайте також: Ізраїль за порадою США вирішив утриматись від повномасштабного вторгнення в сектор Гази – NYT

Відповідаючи на запитання про удари американських військових у відповідь, Салліван сказав: «Якщо атаки триватимуть, ми відповімо, і я думаю, що іранці розуміють наше послання».

«Ми, звичайно, вживаємо всіх необхідних заходів для захисту наших сил, посилення нашої пильності і співпраці з іншими країнами регіону, щоб спробувати утримати цей конфлікт, який зараз відбувається в Ізраїлі і Газі, від переростання в регіональний конфлікт. Але ризик є реальним», – сказав Салліван.

Читайте також: Bloomberg: Чи вистачить у США сил, щоб одночасно стримати Китай і розібратися з війнами в Україні і на Близькому Сході?

Нагадаємо, Центральне Командування Збройних сил США повідомило, що два десятки американських військовослужбовців отримали поранення в результаті серії атак безпілотників на американські бази в Іраку та Сирії минулого тижня. 18 жовтня Reuters повідомило, що американські військові запобігли атаці на сили США, перехопивши два безпілотники. Це була перша подібна атака за більш ніж рік.