UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рівень підтримки незалежності в Шотландії зростає на тлі переговорів про Brexit

У Терези Мей обмірковують ідею нового референдуму.

Підтримка ідеї незалежності Шотландії зросла після заяв Терези Мей про "важкий" варіант виходу Великобританії з ЄС. Зараз противники ідеї збереження Шотландії у складі Британії програють з мінімальним відривом 49% проти 51%, повідомляє Reuters.

Незважаючи на те, що прихильники збереження Шотландії у Великобританії досі мають більшість, цей результат є одним з найгірших після різкого стрибка відразу після референдуму про Brexit. Попереднє опитування у січні показувало результати близькі до результатів референдуму 2014, де прихильники незалежності Шотландії програли з показником 45,5% проти 54,5%.

Шотландське видання The Courier, посилаючись на свої джерела, повідомило про підготовку нового конституційного референдуму про незалежність Шотландії помічниками Терези Мей. Видання зазначає, що прем'єр-міністр готується до переговорів з шотландськими міністрами, які можуть призвести до нового референдуму.

Раніше повідомлялося, що Парламент Шотландії провів "символічне" голосування про доцільність запуску процедури виходу Великобританії зі складу Євросоюзу. Голосування має перевірити, наскільки прислухаються в Лондоні до побажань шотландців.

На початку січня зазначалося, що майже 62% шотландців не підтримують ідею проведення нового референдуму про незалежність від Великобританії в цьому році.