UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ втратила більше половини бойових літаків чорноморського флоту – Reuters

Причиною стали вибухи поблизу тимчасово окупованої Новофедорівки в Криму.

У результаті вибухів на військовому аеродромі «Саки», розташованому біля тимчасово окупованої російськими військами Новофедорівки в Криму, ймовірно, було виведено з ладу більше половини бойових літаків чорноморського флоту РФ. Про це пише Reuters із посиланням на західного посадовця.

"Наразі ми припускаємо, що події на аеродромі "Саки" 9 серпня вивели з експлуатації більше половини бойових літаків морської авіації чорноморського флоту", – заявив він.

За словами співрозмовника агенції, російському чорноморському флоту тепер складно виконувати якісь інші завдання, окрім функцій «флотилії берегової оборони», яка лише іноді завдає ракетних ударів. 

Читайте також: У Байдена дозволили бити по Криму західною зброєю – Politico

Він також додав, що окупанти провалили свої намагання загрожувати Україні висадкою десанту в Одесі із використанням зазначеного флоту.

Крім того, чиновник зазначив, що Україна наразі послідовно досягає "кінетичного ефекту" у глибокому тилу загарбників, значно впливаючи на їх матеріально-технічне забезпечення та здійснюючи суттєвий психологічний вплив на керівництво Росії.

Раніше британська розвідка повідомляла, що спроможність морської авіації чорноморського флоту РФ значно погіршена після атаки на аеродром «Саки».