UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ пригрозила заблокувати Facebook в наступному році

У Роскомнагляді хочуть, щоб компанія виконала вимоги закону Росії про зберігання персональних даних.

Керівництво соціальної мережі Facebook в 2018 році має виконати російський закон про локалізацію персональних даних користувачів, інакше ресурс припинить роботу на території РФ, заявив глава Роскомнагляду Олександр Жаров.

"Закон обов'язковий для всіх. У будь-якому випадку ми або доб'ємося того, щоб закон був виконаний, або компанія припинить працювати на території Російської Федерації, як, на жаль, сталося з LinkedIn. Тут винятків немає", - сказав Жаров.

За його словами, компанія повинна виконати російський закон в 2018 році.

"Ми чудово усвідомлюємо, що Facebook має значну кількість користувачів на території Російської Федерації, з іншого боку, ми розуміємо, що це унікальний сервіс, але є і інші соціальні мережі", - зазначив Жаров.

Крім того, глава Роскомнагляду розповів, що компанія Twitter вже визначила термін локалізації персональних даних російських користувачів - це середина 2018 року.

"Ми виходимо з позиції доброї волі, оскільки компанія написала офіційного листа, тому до цього моменту ми її перевіряти не будемо. А після цього моменту - відразу і перевіримо", - сказав Жаров.

Раніше, Facebook вдалося виявити створення фейкових сторінок з РФ для поширення у соцмережі політичної реклами під час виборів президента США в минулому році. Головний виконавчий директор Facebook Марк Цукерберг пізніше заявив про те, що компанія має намір передати Конгресу США дані про понад 3000 політичних оголошень, розміщених в соціальній мережі росіянами в рамках розслідування про втручання РФ в американські вибори в минулому році. А також буде співпрацювати з владою з цього питання.