UA / RU
Підтримати ZN.ua

Редактор Economist закликав бойкотувати телеканал RT

Захід обурюється відвертою брехнею, яку показує російсський телеканал.

Редактор британського журналу Economist Едвард Лукас, виступаючи в Мюнхені на форумі безпеки, закликав бойкотувати телеканал Russia Today.

За словами Лукаса, телеканал RT безпосередньо підключений до "кремлівської машини по виробництву брехні" та пообіцяв використовувати свій вплив, щоб протидіяти роботі телеканалу.

"Працівників телеканалу "треба виштовхати на задвірки медійного простору" і почати до них ставиться не як до справжніх журналістів, а як до пропагандистів та диваків", - заявив Лукас.

При цьому він визнав, що у британців є мало альтернатив для перегляду поточної ситуації в Росії та Україні, тому канал популярний у Великобританії.

У відповідь керівництво RT звинуватило Лукаса в "розпалюванні війни і ворожій політиці", а також розповіли, що їх журналісти "працюють під кулями в Донецьку" замість того, щоб виступати в комфортних конференц залах.

Головний редактор англомовного рупора пропаганди Кремля Russia Today Маргарита Симонян обіцяла, що її канал буде на лінії фронту, якщо Росія буде вести війну. Про це вона говорила ще задовго до початку конфлікту в Україні.