UA / RU
Підтримати ZN.ua

Райські документи:Тереза Мей закликала британців не ухилятися від сплати податків

Вона готова продовжувати боротьбу проти тих, хто намагається уникнути цього обов'язку.

Прем'єр Великобританії Тереза Мей закликала співвітчизників не ухилятися від сплати податків у зв'язку з публікацією журналістського розслідування "Райські документи".

Глава уряду зазначила, що хоче, "щоб усі платили податки" і висловила готовність продовжувати боротьбу проти тих британців, хто намагається ухилитися від цього обов'язку.

Наприкінці минулого тижня низка ЗМІ опублікувала добірку документів, які одержали назву Paradise Papers, в яких зібрані дані діяльності офшорних компаній. У матеріалах згадуються майже 130 політиків і знаменитостей, які, ймовірно, використовували такі компанії, щоб не платити податки на батьківщині. Зокрема, у документах трапляються згадки про членів адміністрації президента США, прем'єра Канади і про британський королівський двір. У документах також фігурують більше десяти українських громадян.

Детальніше про глобальне журналістське розслідування, яке викрило нові факти ухилення від податків відомими компаніями і багатіями з різних країн, читайте в матеріалі DT.UA ""Райські документи": що відомо про новий офшорний скандал і 8 трильйонів євро, захованих на островах".