UA / RU
Підтримати ZN.ua

Радбез ООН одноголосно посилив санкції проти КНДР

Світові лідери вимагають протягом року екстрадувати всіх північнокорейських робочих мігрантів.

Рада Безпеки ООН у п'ятницю, 22 грудня, одноголосно прийняв рішення посилити санкції проти КНДР, яка не припиняє ракетних і ядерних випробувань.

Зазначається, що з 1 січня в Північну Корею дозволено поставляти вже не 2 млн, а лише 500 тисяч барелів палива в рік, передає DW.

Радбез ООН заборонив ввозити в КНДР продовольчу і сільськогосподарську продукцію, машини, електричні прилади, землю, камінь і дерево.

Крім того, під заборону на постачання Пхеньяну потрапили промислове обладнання, транспортні засоби, залізо, сталь та інших металів.

У відношенні 16 північнокорейських громадян введені візові заборони. Їх майно за межами КНДР підлягає заморожуванню. Північнокорейці, які працюють за кордоном і відправляють гроші додому, повинні бути репатрійовані протягом 12 місяців.

Як повідомлялося, КНДР вранці 29 листопада за місцевим часом запустила балістичну ракету з околиць Пхеньяну.

За даними американської військової розвідки, за 50 хвилин ракета пролетіла близько 1000 км, перш ніж впасти в Японському морі.

Президент США Дональд Трамп запевнив, що Вашингтоному буде вжито заходи у зв'язку з черговим запуском балістичної ракети КНДР.

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила про те, що якщо США вступлять у війну з КНДР, то північнокорейський режим буде повністю знищений.

Міністр у справах об'єднання Південної Кореї Чо Мен Гюн заявив про готовність Сеула до переговорів зКНДР без попередніх умов.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон теж заявляв, що Вашингтон готовий почати прямі переговори з Пхеньяном про ядерне роззброєння КНДР. Пізніше в Держдепартаменті вказали на відсутність передумов до цього.

У КНДР підтвердили відсутність намірів обговорювати ядерну програму зі США.

Детальніше про ядерну загрозу КНДР та її вплив на систему міжнародних відносин читайте в матеріалі Віктора Константинова "Корейська "корозія" режиму нерозповсюдження" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".