UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ЄС дала зелене світло угоді з Британією

Представники Євросоюзу та Сполученого Королівства мають підписати угоду про вихід Британії з ЄС 30 грудня.

Рада Євросоюзу схвалила підписання угоди про взаєминини з Британією після виходу Сполученого Королівства з ЄС, а також тимчасове застосування цієї угоди з 1 січня.

«Держави-члени ЄС в письмовій формі дали останнє "зелене світло" попередньому застосуванню угоди про торгівлю та співробітництво між ЄС і Великою Британією з 1 січня 2021 року», - повідомив офіційний представник Ради ЄС Себастіан Фішер у Twitter увечері у вівторок, 29 грудня.

Він нагадав, що наступним кроком має стати підписання угоди представниками 30 грудня. Від імені ЄС підписи під документом поставлять президенти Європейської Комісії та Європейської Ради Урсула фон дер Ляйен і Шарль Мішель, від імені Сполученого Королівства - прем'єр-міністр Борис Джонсон.

Читайте також: Внаслідок Brexit роль Британії на міжнародній арені кардинально змінилася — The Guardian

У грудні ЄС і Британія погодили умови торговельної угоди. До 28 лютого воно застосовуватиметься в тимчасовому режимі. До кінця перехідного режиму угоду має схвалити Європарламент.

ZN.UA розібралося з умовами угоди і з тим, що буде з безвізовим режимом і умовами роботи в ЄС і Британії після Brexit.

Як відіб'ється Brexit на житті громадян Сполученого Королівства, читайте в матеріалі Олексія Коваля "Британці готуються до гіршого".