UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Ради Безпеки ООН внесли новий проект резолюції щодо Сирії

Авторам документа є США, велика Британія і Франція.

Постійні представники США, Британії та Франції в Організації Об'єднаних Націй внесли до Ради Безпеки ООН новий проект резолюції по Сирії з вимогами розслідувати хімічні атаки в провінції Ідліб.

Як повідомив посол Британії в ООН Меттью Райкрофт на своїй сторінці у Twitter 11 квітня, у тексті містяться вимоги "повноцінної співпраці" у розслідуванні застосування хімічної зброї в Сирії.

Дипломат висловив упевненість, що резолюцію мають підтримати всі члени Ради Безпеки, щоб створити умови для повернення миру до Сирії.

Нагадаємо, 7 квітня в совенных кораблів США були випущені 59 ракет по авіабазі урядових військ Сирії у провінції Хомс. Ракетний удар є відповіддю на хімічну атаку в сирійській провінції Ідліб.

Світові лідери підтримали дії США, їх засудили лише Росія, Іран і Північна Корея.

Перед цим Франція ініціювала екстрене засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку з застосуванням хімічної зброї в Сирії, але проект резолюції був у черговий раз заблокований Росією.

Читайте про політичні наслідки американської акції в Сирії в статті Олексія Коваля "Трамп пориває з доктриною невтручання" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".