UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін закликав росіян уникнути запаморочення від успіхів"

"У нас найвищі, передові досягнення...".

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росії необхідно уникнути запаморочення від успіхів, оскільки у країни залишається багато невирішених проблем і питань.

Він сказав про це під час вручення державних нагород в Єкатерининському залі Кремля.

"У нас найвищі, передові досягнення... Але у нас ще дуже багато невирішених проблем і питань, дуже багато. І нам, звичайно, тут не до запаморочення від успіхів. Ні в якому разі. Але чим частіше ви і такі видатні люди, як ви, будете бувати в цьому залі і у цього пюпітра, тим швидше ми вирішимо всі проблеми, що стоять перед нами питання", – сказав Путін.

Фраза "запаморочення від успіхів" стала відомою завдяки Йосипу Сталіну. В березні 1930 року він опублікував у газеті "Правда" статтю "Запаморочення від успіхів. До питань колгоспного руху", в якій запропонував усунути "перегини на місцях", допущені під час суцільної колективізації.

Читайте також: Путін залякує росіян "віртуальним сталінізмом" - RFERL

В останні роки в Росії зростає позитивна оцінка діяльності Сталіна. За даними опитування "Левада-Центру", 20% росіян вважають "вождя народів" мудрим керівником, який привів СРСР до могутності і процвітання.

Нагадаємо, що Володимир Путін неодноразово заявляв, що вважає розпад Радянського Союзу найбільшою геополітичною трагедією ХХ століття і драмою для всіх росіян.