UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін заборонив російським військовими користуватися смартфонами

Порушення заборони буде грубим дисциплінарним проступком.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким забороняє військовослужбовцям армії РФ мати при собі електронні ґаджети, які можуть передавати аудіо та фотоматеріали і відстежувати геолокацію, при виконанні обов'язків військової служби.

Як передає "Інтерфакс", відповідно до змін в Дисциплінарний статут Збройних сил РФ, порушення заборони буде грубим дисциплінарним проступком.

Згідно з документом, ці заходи діють, якщо військовослужбовець бере участь у бойових діях, збройних конфліктах, в діяльності "по підтриманню чи відновленню міжнародного миру і безпеки" або виконує завдання з припинення міжнародної терористичної діяльності за межами території Російської Федерації.

Крім того, забороняється мати при собі такі прилади при несенні бойового чергування, бойової служби, перебування в нарядах, участь у навчаннях або походах кораблів; знаходження на території військової частини.

Використання ґаджетів також заборонено при проходженні військових зборів.

Читайте також: Бойовики вдарили з гранатометів і мінометів по позиціях ЗСУ: поранено українського быйця

Зазначимо, що за час російської агресії багато військових РФ були ідентифіковані на території України якраз завдяки тому, що неодноразово викладали в мережу фото - і відеоматеріали, а також дані про свою геолокації.