UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін вирішив, що США дадуть Україні гіперзвукову зброю для удару по Росії

При тому, що США надає Україні лише оборонне озброєння

Президент Росії Владімір Путін вирішив, що коли США з'явиться гіперзвукова зброя, Вашингтон “поставить її Україні”. Хоча Путін і каже, що США немає такої зброї, у жовтні американські військові провели успішні випробування такого виду озброєнь.

"Те, що Сполучені Штати роблять зараз на території України, не за тисячі кілометрів від нашого кордону, це на порозі нашого дому. І вони мають зрозуміти, що нам просто нікуди далі відступати. У США поки немає гіперзвукової зброї, але ми знаємо, коли вона з'явиться. Це ж не приховати. Та й поставлять його в Україну. Це не означає, що завтра його застосовуватимуть, бо у нас “Циркон” вже є, а в них поки що немає. Але під цим прикриттям озброїть і штовхатимуть на Росію екстремістів із сусідньої держави. У тому числі й на окремі регіони Росії, скажімо, Крим. За вигідних, як вони вважають, для себе обставин. Вони що гадають: ми не бачимо цих загроз? Чи думають, що ми безвільно дивитимемося? Нам просто нема куди рухатися далі”, - сказав він на колегії міноборони РФ.

Перед цим у МЗС РФ виступили проти участі України у переговорах із США та НАТО щодо гарантій безпеки. Москва "не бачить" необхідності участі України в переговорах, які прямо стосуються України. Москва знову загрожує ескалацією, якщо НАТО відправить військових до України.

Гіперзвукові плануючі апарати запускаються з ракети в верхніх шарах атмосфери, а потім досягають цілі зі швидкістю, що більш ніж в п'ять разів перевищує швидкість звуку, або близько 3 853 миль (6200 кілометрів) на годину.

В рамках окремої серії випробувань, проведених в середу 20 жовтня, ВМС і армія США протестували прототипи компонентів гіперзвукової зброї. Це випробування успішно «продемонструвало передові гіперзвукові технології, можливості й прототипи систем в реальних умовах експлуатації», — йдеться в заяві Пентагону.

Гіперзвукові випробування Пентагону були проведені через кілька днів після того, як США висловили стурбованість щодо звіту Financial Times, в якому йшлося, що Китай випробував гіперзвукову ракету, здатну нести ядерну зброю, в серпні.

Китай спростував це повідомлення, заявивши, що це звичайна перевірка космічного корабля.

Сполучені Штати і їх глобальні суперники прискорили темпи створення гіперзвукової зброї — зброї наступного покоління, яка позбавляє ворогів часу на реакцію і традиційних механізмів ураження.

Такі компанії, як Lockheed Martin і Raytheon Technologies, працюють над розробкою можливостей гіперзвукової зброї для Сполучених Штатів.

Читайте також: Шойгу заговорив про “американські ПВК” на Донбасі та підготовку "провокацій з хімічною зброєю"

Виконання політичної частини мінських домовленостей зруйнує Україну. Детальніше читайте у статті Тетяни Силиної "Трупна отрута «Мінська»: три способи уникнути страти України, яку задумав Путін".