UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін приховує вбивць: в Австрії вимагають видачі засуджених по справі МН17

Там наголошують, що РФ не зможе вже уникнути факту своєї причетності до цієї трагедії. 

Міністр закордонних справ Австрії Пенні Вонг прокоментувала рішення суду Гааги по справі падіння MH17, заявивши, що російський президент Владімір Путін повинен видати винних в цій трагедії, яких він зараз приховує.

"Ми закликаємо Росію видати засуджених, щоб ті могли постати перед судом за свої жахливі злочини, - заявила Вонг, слова якої цитує DW. - Жодне ухилення, заплутування чи дезінформація з боку Російської Федерації не допоможуть їй уникнути цього факту... Ми хотіли б сказати Росії: світ знає, що ви приховуєте вбивць, і це дещо говорить про вас, пане (Владімір - ред.) Путін". 

Читайте також: Слід покласти край безкарності російського агресора – Шмигаль про рішення суду по MH17

Нагадаємо, 17 листопада суд у Гаазі визнав, що літак MH17 у 2014 році в небі над Донбасом збили з підконтрольної російським бойовикам територій з допомогою комплексу, який привезли з РФ. Суд назвав винних у катастрофі, це співробітники ГРУ РФ Ігор Гіркін (Стрєлков), Сєргєй Дубинський та український колаборант Леонід Харченко. Усіх трьох заочно засудили до довічного ув'язнення. Ще одного обвинуваченого - Олєга Пулатова - суд виправдав.

У Москві, як і очікувалося, назвали цей вирок "політично вмотивованим". А от президент України Володимир Зеленський заявив, що рішення суду є основою для засудження винних найвищого рівня.