UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін наказав генералам готуватися до комп'ютерних воєн майбутнього

Розвиток військових технологій кидає виклики російським збройним силам. Війни майбутнього будуть дуже схожі на комп'ютерні ігри, заявив Путін.

Президент Росії Володимир Путін назвав модернізацію армії стратегічним завданням найближчого десятиліття і сказав, що війни цифрової ери будуть подобою комп'ютерних ігор.

Мінекономрозвитку передбачило залежній від експорту нафти і газу Росії 17 років скромного зростання в середньому на 2,5% на рік, що може відбитися на амбітних планах Кремля витратити на оборону десятки трильйонів рублів.

Але верховний головнокомандувач на зустрічі з міністром оборони, командувачами сухопутними військами, військово-морським флотом і родами військ в Рязанському вищому повітряно-десантному училищі сказав, що пріоритет залишається тим самим.

"Перед нами - величезна, масштабне завдання з модернізації армії і флоту. Це одна із стратегічних завдань на найближче десятиліття", - сказав Путін.

За його словами, розвиток військових технологій кидає виклики російським збройним силам.

"Сучасні та перспективні способи ведення збройної боротьби ускладнюються... Вже сьогодні, а в майбутньому точно, збройна боротьба все більше і більше буде приймати інтелектуальний характер", - сказав він.

"В остаточному підсумку це може перетворитися взагалі не в зіткнення між людьми на полі бою, а буде дуже схоже на комп'ютерні ігри, з мінімальними людськими втратами".

За словами Путіна, "це буде війна техніки - якщо буде".

"Хотілося б, щоб взагалі не було ніякої збройної боротьби, але, в принципі, все йде саме до таких систем", - сказав президент РФ. !zn

Читайте також:

Захід іронізує над Путіним: отримавши дев'ятий дан з тхеквондо, він затьмарив Чака Норріса

Мінекономіки Росії напророкувало країні 17 років сировинної стагнації

У Росії хочуть відродити радянську кадрову політику, оскільки "кращого ще ніхто не придумав"

Forbes пояснив, як "диктатор" Путін обійшов Обаму в рейтингу найвпливовіших людей світу