UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін може і не спитати думки Лукашенка про вторгнення Росії в Україну з Білорусі – оглядач

Але диктатор не прагне стати учасником російсько-української війни.

В оприлюднених західними мас-медіа сценаріях Росія вторгається в Україну і з півночі. Якщо президент РФ Владімір Путін і ухвалить рішення про вторгнення в Україну з Білорусі, то думку місцево диктатора Аляксандра Лукашенка можуть і проігнорувати, пише оглядач відділу міжнародної політики DT.UA Володимир Кравченко.

"Нинішня Білорусь — держава, котра фактично інкорпорована до складу РФ при формальному збереженні суверенітету. А її самопроголошений президент перебуває в політичній, фінансовій та економічній залежності від Кремля”, - пише автор.

Сам же Лукашенко, продовжує Кравченко, попри свої різкі заяви на адресу України, не прагне до того, щоб його країна стала безпосереднім учасником російсько-української війни. 

Невідомо, на чому ґрунтується впевненість Лукашенка, що він зуміє запобігти такому сценарію, зважаючи на залежність самопроголошеного президента Білорусі від Москви. Але його прагнення не допустити наступу на нашу країну з білоруської території (якщо таке справді є) має цілком прагматичні причини.

Докладніше про варіанти дій Путіна читайте у статті Володимира Кравченка Чи вторгнеться Путін в Україну з Білорусі?”.