UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін домовився про зустріч з Обамою і Елтоном Джоном

З Обамою в Нью-Йорку будуть обговорювати Сирію. Зустріч з Елтоном Джоном відбудеться, якщо "графіки співпадуть".

Дмитро Пєсков підтвердив інформацію про заплановану зустріч президента РФ Володимира Путіна з американським лідером Бараком Обамою.

"Узгоджена бесіда з прем'єром Японії Абе і після цього узгоджена розмова з Обамою", - сказав прес-секретар президента РФ.

Він уточнив, що обидві зустрічі пройдуть у понеділок, 28 вересня.

Крім того, Пєсков розповів, що Володимир Путін переговорив телефоном з британським співаком Елтоном Джоном і сказав, що готовий з ним зустрітися для обговорення будь-яких тем.

Російський президент попросив музиканта не ображатися на розіграш телефонних хуліганів, які раніше дзвонили Елтону Джону, видаючи себе за Путіна. Як зазначив Пєсков, вони "невинні хлопці", "люди нешкідливі, хоча це, безумовно, не виправдовує всій їх витівки".

"Путін сказав, що знає, наскільки Джон популярний виконавець, і запевнив, що якщо в майбутньому їх графіки співпадуть, він буде готовий з ним зустрітися і обговорити будь-які питання, що цікавлять співака", - додав прес-секретар президента РФ.

Видання The New York Times повідомляло, що президент США Барак Обама може зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним в Нью-Йорку наступного тижня. "Обама, який опирався зустрічі з Путіним у зв'язку з глибоким розколом у відносинах двох країн через російське втручання в Україну в минулому році, прийшов до висновку, що зустріч може бути корисною для зміцнення послання про те, що Кремль повинен відстоювати припинення вогню вздовж свого кордону, а також щоб наполягти на дипломатії в Сирії", - йдеться в статті.