UA / RU
Підтримати ZN.ua

Промова голови Європарламенту Шульца в ізраїльському кнесеті викликала скандал

Голова релігійно-сіоністської фракції ізраїльського парламенту заявив, що "не стерпить брехні від німця". Голова Європарламенту у свою чергу заявив, що не може говорити тільки ті речі, які подобаються ізраїльським націоналістам.

Промова голови Європарламенту Мартіна Шульца в ізраїльському кнесеті викликала скандал.

Коли європейський політик, представник соціал-демократичної партії, говорив про важкі умови життя палестинців, депутати від національно-релігійної партії "Єврейський дім" стали викрикувати і звинувачувати його у брехні. На знак протесту вони покинули залу, викрикуючи: "Ганьба!".

У своїй промові Мартін Шульц, зокрема, розповів про зустріч із молодими палестинцями, які живуть на окупованих Ізраїлем територіях. Один із цих палестинців поставив йому питання, чому ізраїльтянам дозволено використовувати 70 літрів води на день, а палестинцям - тільки 17. Голова Європарламенту також сказав, що блокадуа палестинських територій викликає у людей почуття відчаю, яким користуються екстремісти. "Блокада, можливо, не стільки зміцнює, скільки підриває безпеку", - підсумував Мартін Шульц.

Голова партії "Єврейський дім" Нафталі Беннета на своїй сторінці у Facebook звинуватив Шульца у брехні і вимагав від нього дистанціюватися від своїх "брехливих заяв" і принести вибачення. Він заявив, що "не стерпить брехні від німця". Між тим Мартін Шульц в інтерв'ю газеті Die Welt відкинув критику на свою адресу, вказавши, що він був зобов'язаний донести до кнесету позицію Європарламенту і, звичайно, не може говорити тільки ті речі, які подобаються всім.

Свою промову Шульц назвав "проізральською", а людей, яких ця промова обурила, прихильниками жорсткої лінії, яким не подобається будь-яке критичне слово. Він нагадав, що точно з такими самими нападами представники "Єврейського дому" напали на держсекретаря США Джона Керрі.

"Єврейський дім" - політична права національно-релігійна партія Ізраїлю, була створена в листопаді 2008 року.

Фракція партії у кнесеті налічує 12 осіб. Фракція заснована на релігійно-сіоністських партіях, проводить сіоністську ідеологію і підтримує правий рух в Ізраїлі. Фракція підтримує і поселенську діяльність. Окрім того, фракція має намір укріпити єврейський характер держави Ізраїль та підтримувати та пропагувати важливість моральної чистоти та прямоти. !zn

Читайте також:

Глава Європарламенту: Брюссель натисне на обидві сторони українського конфлікту

Президент Європарламенту засудив українські драконівські закони

Парламент Ізраїлю очолив син подільського священика, уродженець України