UA / RU
Підтримати ZN.ua

Проект Ксенії Собчак робить адміністрація президента РФ — політолог

Цю пропозицію могли зробити і не особисто представники влади, воно могло надійти не безпосередньо, а через її знайомих бізнесменів.

"Я знаю Ксенію Анатоліївну досить добре. Звичайно версія теорії змов існує. Думаю, її спойлерські проекти робить зараз адміністрація президента РФ, наприклад, в особі Володіна і Кирієнка, які, на щастя, не такі розумні, як Сурков. Тому в них ігри на рівні "ти будеш фашист". Припустимо, вони їй запропонували - ти говори про нас що хочеш, тобі зіллється електорат".

Про це в інтерв'ю для DT.UA заявив поет Орлуша, він же політолог Андрій Орлов. На його думку, цю пропозицію могли зробити і не особисто представники влади, воно могло надійти не безпосередньо, а через її знайомих бізнесменів.

"Я думаю, що їй хтось через когось передав: "Говори що думаєш". Вона говорить правильні речі. А ті, хто дозволив їй говорити, перед самими виборами скажуть: "Ну, ні". І не допустять до виборів. Тобто не буде жодного реального спойлера. Як завалити її? Легко! Зібрати голоси-підписи на вибори, за моїми оцінками, коштує 3-4 млн доларів. А завалити таку кампанію я можу за 50 тис. доларів. Це дуже легко технологічно. Я, припустимо, напхаю їй своїх збирачів підписів і вони будуть помилятися на кожній сторінці. Якщо є одна помилка на сторінці - не вистачає 30 підписів. Якщо знаєш, на якій сторінці помилка, можеш сказати про це голові виборчкому, а можеш і не сказати. Якщо ти це робиш, ти сам вирішуєш - пропускати або не пропускати. І це коштує набагато дешевше, ніж зібрати підписи. Тому що тим, хто буде збирати браковані підписи - ти теж платиш. Так що нічого цікавого з цього не вийде", - вважає політолог.

Детальніше про творчість Орлуші, взаємини України та Росії і проблеми Кремля читайте у матеріалі Володимира Мостового "Двоголовий Орлов" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".