UA / RU
Підтримати ZN.ua

Проблеми з імпортним алкоголем: російські ресторани переходять на коктейлі з настоянок

Імпортні алкогольні напої у ресторанах РФ можуть замінити настоянками.

У Росії скоро може закінчиться імпортний алкоголь, оскільки іноземні компанії припинили роботу в країні через санкції. Російські ресторани будуть змушені перейти на місцеві настоянки та подавати їх у коктейлях своїм відвідувачам, оскільки запаси імпортних спиртних напоїв можуть закінчитися восени. Про це повідомив омбудсмен у сфері ресторанного бізнесу Москви Сєргєй Міронов, пишуть РосЗМІ.

Без віски та вермуту

У Росію міцний алкоголь (ром, віски, джин) та вермут постачали через дистриб'юторів великі закордонні компанії, які припинили свою роботу в Росії. Серед них американська компанія Brown-Forman, яка виготовляє віскі Jack Daniel's та горілку Finlandia.

«Зараз допродаються склади, де залишилися якісь партії. Алкоголь об'єктивно закінчується, і коли піде новий і звідки ніхто не знає», – повідомив Міронов.

За словами Міронова, у Росії з вином справи трохи краще, оскільки в країні працюють десятки компаній, які постачають вино з Європи. Він додав, що вони шукають варіанти постачання в обхід санкцій через Вірменію, Китай та Казахстан.

Читайте також: Без кіно: власники кінотеатрів у Росії скаржаться на неприбутковість бізнесу

Президент Федерації рестораторів та готельєрів Росії Ігор Бухаров пропонує ресторанам своєрідне «імпортозаміщення» – подавати відвідувачам коктейль з настоянок.

«Зрештою, коктейлі можна буде робити і на основі настоянок. Вже зараз спостерігається тенденція «купуй російське місцеве», – додав він.

Нагадаємо, що вторгнення Росії в Україну призвело до того, що з російського ринку пішли західні бренди. Власники торгових площ у торговельних центрах б'ють на сполох – якщо інших орендарів не знайдеться, то ТЦ стоятимуть напівпорожніми.