UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пришвидшеної процедури не буде: єврокомісар від Угорщини висловився щодо вступу України в ЄС

На думку представника Будапешта, українській владі потрібно як мінімум кілька років, аби виконати всі необхідні умови для вступу в Євросоюз.

Українська влада неодноразово висловлювала бажання всіма можливими способами пришвидшити процес вступу країни до Євросоюзу, але в Європейській комісії досі є ті, хто всіма можливими способами намагається перешкоджати цьому. Зокрема, представник дружньої до РФ Угорщини Олівера Варгеї заявив, що до України не застосовуватиметься прискорений режим вступу до ЄС і Києву знадобиться як мінімум два роки, щоб виконати всі необхідні умови. Його цитує німецьке видання Welt.

«З огляду на велику роботу, необхідну для підготовки до участі у внутрішньому ринку ЄС і багатьох інших важливих сферах політики, вся підготовка до вступу, швидше за все, займе більше часу, ніж рік або два», — заявив Варгеї.

Він зазначив, що Україна прагне до швидкого просування реформ і пришвидшення роботи, необхідної для їх реалізації, але подібна ініціативність не допоможе змінити загальні умови для прийняття нових членів у Євросоюз.

«Україна прагне прискорити реформи і прискорити необхідну для цього роботу. Це позитивно. Але не всі сім реформ можуть бути завершені швидко. Тому графік початку переговорів не може бути визначений. До України застосовуються ті ж самі критерії, що і до всіх інших заявників», — сказав Варгеї.

Зазначимо, що лояльна позиція Угорщини до путінського режиму, очевидно натякає на упередженість угорського комісара стосовно України, тому його думка не викликає подиву.

Читайте також: Україна на шляху до ЄС: де ми є і куди рухаємося далі

Раніше посол ЄС оцінив виконання Україною рекомендацій Єврокомісії

Детальніше про умови, які має виконати Україна для вступу в ЄС та про те, що очікує нашу країну на довгому шляху до євроінтеграції, читайте у статті Дмитра Шульги «Коли Україна може стати членом ЄС і як не упустити шанс».