UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Сербії Вучич: Саміт Західних Балкан та України відбудеться найближчим часом

"Ми не ставимо під загрозу співпрацю з Україною".

Президент Сербії Александр Вучич під час спільного брифінгу із міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом анонсував проведення саміту Західних Балкан і України вже найближчим часом. Про це повідомляє сербська служба "Радіо Свобода".

"Ми не ставимо під загрозу співпрацю з Україною, я буду присутній на саміті Західних Балкан і України, який відбудеться найближчим часом. У нас дуже коректні відносини з українським керівництвом", – зазначив сербський лідер.

Водночас він не повідомив інших деталей майбутнього саміту.

Як повідомляють журналісти, йдеться про саміт Україна – Південно-Східна Європа, який відбудеться 28 лютого у столиці Албанії Тирані.

Співорганізаторами саміту будуть і прем’єр-міністр Албанії Еді Рама, і президент України Володимир Зеленський. Зазначається, що від їхнього імені розсилають запрошення лідерам європейських країн.

Читайте також: Європейські лідери закликають Сербію «де-факто» визнати Косово

Нагадаємо, влітку минулого року Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Греції на полях саміту Україна-Балкани зустрічався із президентом Сербії Александром Вучичем.

Як заявили в пресслужбі президента України, глави держав обговорювали взаємну  підтримку територіальної цілісності та суверенітету.