UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Литви розповів про результати тесту на коронавірус Світлани Тіхановської

Зараз Тіхановскька бере на себе відповідальність національного лідера, розповів Науседа.

Президент Литви Гітанас Науседа розповів про те, що кандидатка в президенти Білорусі Свєтлана Тіхановська, яка перебуває у Литві, здала тест на коронавірус, результат якого був негативний, повідомляє агентство BNS .

Науседа розповів про свої два бесідах з Тіхановською телефоном. Вона відчуває себе добре.

"Вона бере на себе відповідальність національного лідера, який буде підіймати та закликати підійматися свій народ", - сказав президент Литви.

Влада Білорусі вивезла Тіхановську з країни. Виїзд Тіхановської "дозволив звільнити затриману начальницю її штабу Марію Мороз. Вони поїхали разом. При цьому Тіхановська заявила про те, що вважає себе переможцем минулих виборів, і закликала свого суперника, чинного президента Алєксандра Лукашенка, до переговорів.

16 серпня на провладному мітингу, на який в Мінськ звезли бюджетників, Олександр Лукашенко звинуватив Україну, Литву, Латвію і Польщу в тому, що вони «наказують» Білорусі провести нові вибори. «Литва, Латвія, Польща і, на жаль братська Україна і її керівництво наказують провести нам нові вибори. Якщо ми їх послухаємо, нам кінець. Ми загинемо як нація», - заявив він.

За кілька днів до цього Білорусь видала РФ 32 бойовиків ПВК «Вагнер», затриманих в кінці липня. Тим самим білоруська влада проігнорувала запит України на їх екстрадицію. Українські правоохоронці встановили, що найманці з РФ воювали в Донбасі на боці бойовиків.