UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр-міністр Туреччини заявив про рішення піти у відставку

Рішення турецького прем'єра Ахмета Давутоглу було прийнято ним після переговорів з президентом країни Реджепом Ердоганом.

Глава турецького уряду Ахмет Давутоглу заявив, що залишає посади прем'єр-міністра Туреччини та очільника її правлячої партії.

Як повідомляє Hurriyet Daily News, позачерговий партійний з'їзд, на якому буде обрано нового голову його політсили – Партії справедливості та розвитку, повинен відбутися 22 травня.

У своїй заяві політик зазначив, що дане рішення було прийнято ним за підсумками переговорів з партійними органами та президентом Туреччини Реджепом Тайпеї Ердоганом.

Говорячи про свою відставку, Давутоглу підкреслив, що його прем'єрство було успішним в плані залучення інвестицій та боротьби з тероризмом. "У мене немає відчуття провалу або жалю у прийнятті цього рішення", - підкреслив він.

Давутоглу також заявив, що залишиться абсолютно лояльним президенту Ердогану.

Читайте також: Юнкер скептично оцінив шанси Туреччини на членство в ЄС

Як раніше зазначав аналітик American Enterprise Institute Майкл Рубін, президент Туреччини Реджеп Тайп Ердоган стрімко втрачає своїх політичних союзників, і як наслідок – ризикує залишитися в ізоляції, зіткнувшись із загрозою державного перевороту.

Про втрати Реджепом Ердоганом своїх політичних позицій також писало видання Time, яке підкреслювало, що при збереженні в країні високого рівня корупції та посилення авторитарного тиску на суспільство, політик може опинитись у політичній ізоляції.