UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр Британії вилікувався від коронавірусу

Але поки неясно, коли Джонсон повернеться до виконання своїх обов'язків.

Тест на коронавірус прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона дав негативний результат на COVID-19. Тест Джонсон зробив перш ніж виписатися з лікарні, куди він потрапив з діагнозом COVID-19. Джонсона виписали з лікарні напередодні, повідомив у понеділок телеканал Sky News з посиланням на Даунінг-стріт.

Наголошується, що зараз Джонсон перебуває у заміській резиденції Чекерс разом зі своєю вагітною нареченою Керрі Сімондс. Він все ще відновлюється після хвороби й поки не повернувся до роботи.

Речник Джонсона не сказав, коли саме прем'єр повернеться до своїх обов'язків, які зараз виконує міністр закордонних справ Домінік Рааб.

Читайте також: Як Китай використовує коронавірус у своїх національних інтересах — Reuters

Раніше Джонсон заявив, що зобов'язаний життям співробітникам британської Національної системи охорони здоров'я.

Про своє зараження коронавірусом Джонсон повідомив 27 березня. У нього була підвищена температура і постійний кашель. Прем'єр ізолювався у будинку і продовжував працювати. Пізніше про симптоми COVID-19 заявила і вагітна наречена Джонсона Керрі Саймондс.

Після того, як протягом десяти днів у 55-річного політика зберігалися симптоми захворювання, його госпіталізували. 6 квітня стан прем'єра погіршився і його перевели в реанімацію. Тимчасово виконувати обов'язки глави уряду став міністр закордонних справ країни Домінік Рааб.

8 квітня британська влада повідомила, що стан Джонсона покращився - він почав вставати з ліжка і спілкуватися з оточуючими. Наступного дня пацієнта перевели з відділення інтенсивної терапії у звичайну палату.

Як повідомляли британські ЗМІ з посиланням на джерела в британському уряді, щоби повернути Джонсона до виконання своїх обов'язків на посаді глави кабміну знадобиться місяць.