UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр Британії планує четверте голосування щодо угоди про Brexit

Мей після чергового провалу голосування заявила про те, що країні потрібен "альтернативний шлях вперед".

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей планує провести четверте голосування щодо угоди про вихід країни з Європейського союзу. Вона сказала, що Британії необхідний "альтернативний шлях вперед" після чергового провалу голосування.

Представники всіх партій у понеділок під час "показового голосування" обговорять інші шляхи виходу з ситуації, що склалася. Британський уряд досі не зміг заручитися підтримкою 34 депутатів від Консервативної партії, які вважають, що угода все ще залишає країну надто тісно пов'язаною з ЄС, повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на BBC.

Члени британської Палати громад 29 березня проголосували проти угоди про вихід Великої Британії з ЄС. Депутати відхилили план Мей втретє 344 голосами проти 286. На голосування виносили тільки юридично зобов'язуючу частину угоди щодо Brexit: угоду про вихід з Євросоюзу. Другу частину - політичну декларацію щодо майбутніх відносин з ЄС – депутати не розглядали.

Угода щодо Brexit є юридично зобов'язуючим документом, де прописані умови виходу Британії з ЄС. Серед іншого, там є положення про "страховочний план" щодо ірландського кордону. Спочатку, згідно з Лісабонським договором, Brexit мав відбутися 29 березня, але на саміті ЄС 21 березня перенесли дату і тепер Мей необхідно до 12 квітня показати Євросоюзу свій подальший план виходу - в іншому випадку Британія вийде з ЄС без угоди, що ще називають "жорстким Brexit".

Детальніше про процес виходу Великої Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Острів невизначеності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".