UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правляча партія Азербайджану перемагає на позачергових виборах

Це перші вибори в країні з моменту наступу у Нагірному Карабасі.

Правляча партія Азербайджану "Новий Азербайджан" зберігає свою владу в країні після позачергових парламентських виборів. Це перше парламентське голосування, яке проводить Баку з моменту відвоювання території Нагірного Карабаху, повідомляє Reuters.

Партія президента Ільхама Алієва отримує 67 зі 125 місць у парламенті за результатами підрахунку 91% голосів, заявив на пресконференції голова азербайджанського ЦВК Мазахір Панахов. Зараз "Новий Азербайджан" має 69 мандатів. Інші місця у парламенті отримають кандидати, які є номінально незалежними, але на практиці підтримують владу.

Читайте також: Зближення Азербайджану та РФ. А що робити Києву з відносинами з Баку?

Зазначається, що явка на виборах склала 37, 3%. Алієв, який перебуває при владі з 2003 року, у лютому виграв вибори та отримав 92% голосів.

Раніше Азербайджан офіційно подав заявку на вступ до БРІКС. Це міжурядова організація, створена у 2009 році у російському Санкт-Петербурзі. До її складу наразі входять, зокрема, Китай та РФ.

Останнім часом Азербайджан дедалі більше зближується з Росією. Про причини прагнення Баку стати ближче до Москви та що робити Україні, читайте у статті Володимира Кравченка "Ворог, друг чи так? Ким є для нас Азербайджан після візиту Путіна".