UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чехія долучилася до країн, які хочуть провести зустріч Байдена та Путіна

Остання вагома міжнародна подія там відбулася в 2008 році - Мєдвєдєв говорив з Обамою. 

МЗС Чехії запропонувало Прагу для проведення зустрічі президентів США Джо Байдена та РФ Владіміра Путіна. З такою пропозицією виступив тимчасовий глава міністра закордонних справ країни та по сумісництву глава МВС Ян Гамачек, повідомляє iDNES.

"Я відповів на оголошення президента Байдена, який закликав провести особисту зустріч з президентом Путіним у третій країні. Я доручив нашим послам у Вашингтоні та Москві запропонувати Прагу як можливе місце зустрічі, як було із самітом Обами-Медведєва. Але все на початковій стадії", - заявив Гамачек.

Остання вагома міжнародна подія, яка відбулася у Празі, це зустріч тодішніх президентів США та Росії Барака Обами та Дмітрія Мєдвєдєва. Це сталося в 2008 році. Саме тоді було підписано договір про скорочення ядерних арсеналів. 

Наразі свої диппослуги для проведення зустрічі Байдена та Путіна, окрім Чехії, запропонували також Фінляндія, Австрія та Ісландія. 

Читайте також: Вторгнення в Україну не зупинить падіння «популярності» Путіна — The Washington Post

Нагадаємо, президент США Джо Байден під час телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним у вівторок, 13 квітня, запропонував тому зустрітися. Американський президент заявив, що стурбований раптовим перекиданням військ РФ до українського кордону і в окупований Крим.

Росія стягує війська до кордону з Україною під виглядом підготовки до навчань «Захід-2021». Одночасно з цим активізувалися російські контингенти в Білорусі, окупованому Криму, Придністров'ї та акваторії Чорного і Азовського морів. Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, виступаючи 30 березня в Верховній Раді, вказав на високу ймовірність російського вторгнення.