UA / RU
Підтримати ZN.ua

Позиції США та Німеччини щодо "Північного потоку-2" зблизилися — Маас

Проте прогнозів щодо проривів на завтрашній зустрічі лідерів країн він робити не став. 

Зараз ведеться підготовка до переговорів канцлерки Німеччини Ангели Меркель та президента США Джо Байдена 15 липня, про які учора розповів український президент Володимир Зеленський. Глава німецького МЗС Хайко Маас зазначив, що говоритимуть сторони про реалізацію "Північного потоку-2", передає DW.

Сам Маас вважає, що у цих переговорів дуже хороші перспективи. 

"В останні тижні була проведена велика підготовча робота, і я думаю, що за багатьма пунктами ми зблизилися", - заявив Маас.

Проте він не став робити прогнозів щодо того, чи буде досягнуто проривів під час цієї зустрічі.

"Важливо, що мета чітко сформульована, і я впевнений, що ми цю мету досягнемо", - підкреслив він. 

Читайте також: «Північний потік-2» не порушує прав та інтересів українців. Принаймні так вважають в АМКУ

Під час зустрічі Зеленського і Меркель в Берліні президент України запропонував винести російський проект "Північний потік-2" на обговорення нормандської четвірки. У відповідь на пропозицію канцлер ФРН заявила, що транзит газу через Україну може бути предметом переговорів на цьому майданчику, але не є частиною процесу врегулювання конфлікту.

В свою чергу президент РФ Владімір Путін заявив, що нормандський формат - не місце для обговорення "Північного потоку-2" та інших економічних питань. 

Детальніше, про що говорили в Берліні український президент і німецький канцлер, читайте в статті Володимира Кравченка "Меркель не повернула назад "Північний потік".