UA / RU
Підтримати ZN.ua

Послу Китаю в Британії Чжен Цзегуану заборонили в'їзд в парламент Великобританії

У відповідь на санкції Китаю.

Послу Китаю в Британії Чжен Цзегуану заборонили в'їзд в парламент Британії, поки в Китаї продовжують діяти санкції проти ряду британських депутатів, пише ЕurActiv.

Посол Пекіна в Лондоні мала відвідати прийом в Палаті громад в середу, який проводила міжпартійна група з Китаю. Однак, після того, як п'ять депутатів і два члени Палати лордів, яким зараз загрожують санкції з боку Китаю, подали скарги, спікери обох парламентських палат сказали, що присутність посла буде "недоречним".

Серед санкціонованих депутатів - Том Тугендхат, голова консервативного комітету закордонних справ.

У березні Китай ввів заборону на в'їзд і заморожування активів парламентаріїв Великобританії, звинувативши їх у поширенні брехні про країну, незабаром після того, як уряд Великобританії вирішило ввести власні санкції проти китайських чиновників за порушення прав людини проти уйгурів в Сіньцзяні.

Читайте також: Посли ЄС продовжили санкції за агресію Росії проти України

Китай використовує інвестиції як засіб посилення свого впливу в країнах Центральної Європи, говориться в звіті болгарського Центру досліджень демократії. Нове дослідження показало зв'язок між припливом китайського капіталу, негативним впливом на навколишнє середовище і якістю управління в країні.