UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посла США в ЄС звинуватили в сексуальних домаганнях

Сондленд переконує, що всі твердження про сексуальні домагання неправдиві та узгоджені з політичною метою.

Постійного представника Сполучених Штатів Америки в Європейському союзі Гордона Сондленда звинуватили в сексуальних домаганнях, повідомляють Propublica і Portland Monthly.

Ніколь Вогель, Джана Соліс та Наталі Септ заявили, що стали жертвами сексуальних домагань Сондлера до його призначення на пост представника США в ЄС. За їх словами, посол цілував їх чи намагався це зробити, не отримавши їхньої згоди. Крім того, одна з жінок стверджує, що Сондленд оголився перед нею.

Зазначається, що після отримання відмови він намагався помститися, створюючи їм проблеми професійного характеру.

Сондленд переконує, що усі утвердження про сексуальні домагання неправдиві та узгоджені з політичною метою.

"За десятиліття моєї кар'єри в бізнесі та громадянських справах мою поведінку можуть підтвердити сотні працівників та колег, з якими я працював у незліченних обставинах", - заявив Сондленд.

"Кожна з цих трьох жінок переслідувала Сондленда з фінансових та особистих вигод - інвестицій, роботи чи страхових брокерських робіт - і він відмовився від їх пропозицій", - пояснює адвокат посла Джим Макдермотт.

За його словами, жінки намагаються підірвати довіру до останніх свідчень Сондленда у справі імпічменту президента США Дональда Трампа.

"Враховуючи терміни вашої передбачуваної історії, слід зробити обґрунтований висновок, що ви намагаєтесь вплинути на довіру посла Сондленда як свідка факту в розслідуванні імпічменту", - додає адвокат.

Посол Сполучених Штатів в Європейському Союзі Гордон Сондленд виявився однією з ключових фігур у справах адміністрації президента Дональда Трампа з Україною, які стали предметом розслідування в Палаті представників Конгресу США.

20 листопада посол США в Європейському Союзі Гордон Сондленд на закритих слуханнях Палати представників у справі про імпічмент президента Дональда Трампа заявив, що розчарований політикою президента Дональда Трампа, зазначивши, що Білий дім дійсно намагався чинити тиск на Україну.

Міністерство енергетики США оскаржило показання американського посла Європейського Союзу Гордона Сондленда в рамках публічних слухань щодо імпічменту.

2 листопада, міністр енергетики США відмовляється давати показання в закритому режимі конгресменам в Палаті представників у справі про імпічмент президента Дональда Трампа.

11 жовтня свідчення дала Марі Йованович. Вона заявила, що її достроково відкликали з посади посла США в Україні під тиском Трампа.

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор підтвердив, що оточення Трампа намагалося отримати компромат на Джо Байдена в обмін на військову допомогу Україні.

31 жовтня Палата представників проголосувала за процедуру імпічменту, визначивши порядок публічних слухань, допиту свідків, права й обов'язки учасників процесу. Резолюцію підтримали 232 конгресмени, 196 – голосували проти.

Детальніше про ситуацію читайте у статті Олександра Хари "Імпічмент. Майже офіційно" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".