UA / RU
Підтримати ZN.ua

Популярність шведського столу в готелях після пандемії коронавіруса знизиться – голова ВЕФ

Ризик заразитися чимось, вживаючи їжу зі шведського столу в готелях, які працюють за системою "все включено", дуже високий.

Президент Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) Булут Багчі вважає, що після пандемії нового коронавірусу SARS-COV-2, що викликає захворювання COVID-19, туристи в готелях будуть більше звертати уваги на гігієну і стерильність. Він не виключає, що шведський стіл в готелі втратить свою популярність.

"У зв'язку з пандемією коронавірусу очікується радикальна зміна поведінки людей під час подорожей і при покупках. Наприклад, ризик заразитися чимось, вживаючи їжу зі шведського столу в готелях, які працюють за системою "все включено", дуже високий. Увага до гігієни буде набагато вище, ніж до розкоші та інших послуг", - сказав він в інтерв'ю телеканалу Euronews.

Він вважає, що якщо зацікавлені в зростанні турпотоків компанії підлаштуються під нові тенденції, то вони зможуть вижити після цієї кризи.

"Наприклад, килими у кожному номері будуть дезінфікуватися після кожного нового постояльця, буде затребуване органічне харчування", - пояснив експерт, додавши, що для тих, хто не буде враховувати зміни в поведінці споживачів, вихід з кризи може стати болючим.

Голова ВЕФ зазначив, що урядам зараз необхідно зосередитися на туристській галузі, яка потребує підтримки, субсидії та кредити, оскільки саме вона здатна швидше відновитися після пандемії.

Раніше ВЕФ порахував, що кількість робочих місць в туризмі після пандемії скоротитися на 50 мільйонів, а з урахуванням суміжних галузей - на 75 мільйонів робочих місць. Економічні втрати галузі вже зараз перевищують 600 мільйонів доларів США, а до кінця 2020 року вони можуть досягти одного трильйона доларів.