UA / RU
Підтримати ZN.ua

Попри низьку ефективність США дозволили використовувати таблетки для лікування коронавірусу від Merk

Госпіталізацію та смертність серед пацієнтів у групі ризику Молнупіравір знижує лише на 30%.

Слідом за європейським регулятором американське Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA) дозволило застосування препарат проти COVID-19 від компанії Merсk Молнупіравір (molnupiravir). Ці ліки вже стали другим препаратом у формі капсули, дозволеним на території США, повідомляє в четвер агентство Associated Press.

FDA дозволило використання ліків Merсk дорослим, у яких спостерігаються ранні симптоми коронавірусу і які схильні до найбільшого ризику госпіталізації, у тому числі літнім людям та людям з ожирінням та захворюваннями серця. Ліки не можна буде приймати вагітним жінкам.

Associated Press зазначає, що, як очікується, ліки від Merсk користуватимуться меншою популярністю, ніж схвалений раніше цього тижня препарат від Pfizer Paxlovid, який знижує ризик госпіталізації та смерті в групах ризику на 90%, а також практично не має побічних ефектів.

Ліки від Merсk, своєю чергою, має набагато меншу здатність запобігти тяжкому перебігу хвороби, ніж спочатку заявлялося, а госпіталізацію та смертність серед пацієнтів у групі ризику воно знижує всього на 30%.

Читайте також: Україна не вийде на безпечний рівень вакцинації від коронавірусу наступного року — прогноз UHC

Раніше Франція скасувала замовлення на противірусний препарат Молнупіравір від компанії Merck & Co, що використовується для профілактики коронавірусу.