UA / RU
Підтримати ZN.ua

Понад 20 людей загинули в Судані внаслідок авіаудару

Це стало однією з найбільш смертоносних повітряних атак під час боїв, що тривають уже кілька місяців.

Внаслідок авіаудару по житловому району суданського міста Омдурман, що знаходиться поряд зі столицею - Хартумом, загинули щонайменше 22 людини, передає АР.

Цей напад став одним із найбільш смертоносних у ході зіткнень у міських районах столиці та інших районах Судану між регулярною армією та потужним воєнізованим угрупуванням, відомим як Сили швидкого реагування (СБР). Минулого місяця в результаті авіаудару в Хартумі загинули щонайменше 17 людей, включно з п'ятьма дітьми.

СБР звинуватили у завданні ударів армію, прессекретар армії поки що не прокоментував ситуацію.

Читайте також: Захисники "Азовсталі", звільнені з полону у вересні, повертаються в Україну

Двоє жителів Омдурмана сказали, що важко визначити, яка сторона несе відповідальність за напад. За їхніми словами, армійські літаки неодноразово завдавали ударів по військам СБР у цьому районі, а СБР використовували проти військових безпілотники та зенітну зброю.

Конфлікт між регулярною армією Судану та СБР спалахнув у середині квітня, ставши результатом місяців наростаючої напруженості.

За офіційними даними, у червні внаслідок зіткнень загинуло понад 3 тисячі людей і ще понад 6 тисяч отримали поранення. За даними ООН, понад 2,9 мільйона людей стали біженцями всередині країни, а також бігли до сусідніх країн.

Деякі аналітики вважають, що війна в Судані все більше нагадує початок спустошення Сомалі.